Според нея е трудно да промениш системата когато си сам

Трудно е да промениш системата когато си сам, а аз не бях сама”, каза в предаването „Събуди се” Ани Бонева, която осъди държавата и Министерството на здравеопазването.

 

Ани има онкологично заболяване и трябва да се лекува с йод 131. Оказва се, че държавата не е направила търговете, лекарството го няма и тя е трябвало да си го плати сама. Банките обаче й отказват финансиране, тъй като не е надежден кредитоискател. За да си купи животоспасяващото лекарство кредит тегли неин приятел.

 

„Когато човек иска да потърси отговорност от някого за нещото, което му се случва, трябва да знае как да го направи, а не да чака някой да го води”, смята тя. Според нея обаче съдебната система е изключително бавна и тромава.

 

По думите и в здравеопазването има много корупционни схеми. „Това са безпардонни хора, обслужват ги адвокати мастити, които никога няма да те защитят ако си онкоболен. Тези хора унищожават документи, взимат огромни пари за сделки с лекарства и апаратура”, сподели Ани и допълни, че тези хора не носят никаква отговорност.

 

Ани сподели още, че продължава да алармира за липсващи медикаменти, за проблеми в системата и да настоява за промяна на системата.

 

Какво още каза Ани Бонева гледайте във видеото.