Металурзите искат среща с новия собственик на комбината

Бившите работници от Оловно-цинковия комбинат в Кърджали отново излязоха на протест. Те настояват да бъдат изплатени забавените им с повече от година трудови възнаграждения.

 

Повече от година след началото на кризата в ОЦК, огромна част от металурзите отново са на улицата. Над 750 са делата за забавени заплати, които ще бъдат изплатени до 2 седмици.

 

Работниците искат най-вече яснота за бъдещето за завода, който беше купен през есента, а инвеститорът увери, че производството бързо ще бъде възстановено.

 

Протестиращите поставиха ултиматум на новия собственик до края на седмицата да организира среща, на която да представи плановете си за развитие на ОЦК и обвиниха всички досегашни политици, че не са помогнали за спасяването на завода.

 

Металурзите продължават с протестите си и в следващите дни.

 

Задава се ново социално напрежение в сопотските военни заводи. Работниците отново са без пари. Шести ден  по сметките им не е постъпил и лев от аванса им за февруари.

 

Не е започнало и очакваното съкращение на над 600 души. А от 300 доброволно напуснали, само 20 са започнали работа в частни фирми, съобщиха от бюрото по труда в Карлово.