За увеличаването на майчинството тя каза, че трябват законодателни промени, а те не могат да ги направят

„Мога да ви обещая един изключително интересен Национален съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) във вторник, в който много ще дебатираме”, каза вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Деяна Костадинова

 

„Нашата идея със създаването на тази работна група беше да създадем цялостен списък с редица мерки, който да бъде остойностен. Ако впоследствие намерим допълнително пари, ще бъдат включени и допълнително мерки”, заяви служебният вицепремиер.

 

Тя посочи, че още не е видяла протокола от работа на работната група, който да е подписан от всички партньори, участвали в нея, и не отговори на въпрос - дали са намерени допълнителни пари. Костадинова каза, че до края на деня очаква да бъде готов протоколът и ще бъде разгледан утре в НСТС. „Много са исканията от всички страни”, каза Костадинова, като допълни, че се придържа към това, което би могло да бъде направено в рамките на служебния кабинет.

 

Увеличаването на майчинството изисква законодателна промяна. Не се ангажирам по простата причина, че не бихме могли да го направим”, каза още тя. По повод увеличението на пенсиите и дали е достатъчно, Костадинова обясни - достатъчно е доста относително понятие. „Въпросът е - какво може да се случи към настоящия момент. Пак казвам – това е законодателна промяна, предприета от правителството преди нас. Не бих могла да я променя”, заяви тя.