Бъдещите икономисти не искат да плащат по-високи такси

Студенти от Университета за национално и световно стопанство отново протестираха срещу увеличението на семестриалните им такси. За кратко те блокираха движението на булеварда пред университета. Значително по-малко на брой, но отново с много шум студентите отново поискаха да отпадне увеличението на таксите им със скандирания: „Няма да платим!”.

 

Въпреки че първоначално ръководството искаше да вдигне таксите за всички с 33 на сто, в крайна сметка преди дни решиха увеличението да бъде по равно  за всички – с 58 лева на семестър. Липсата на подкрепа от другите студенти в УНСС и Студентския съвет накара протестиращите да влязат в сградата, въпреки съпротивата от охраната.

 

Не закъсня и реакцията на ръководството срещу действията на недоволните студенти:

 

„Аз мисля, че е абсолютно нередно това, което се случи... никой не е поискал разрешение от ректора, не е редно да се смущава и учебния процес - те са в абсолютно нарушение на правилника на УНСС”, заяви зам.-ректорът Веселка Павлова.

 

Въпреки протестите от УНСС са категорични в решението си за увеличение на таксите, но последната дума има Министерският съвет.