Музикантът предлага и нова форма на граждански контрол, която самият той приложи

„Предлагам нова форма на граждански контрол (споделете я с други): Когато видите по национална медия някой "Народен Любимец" да говори "Истини", отидете и го изчакайте пред входа (ще ви отнеме 15 мин.). Може да не казвате нищо. Достатъчно е само да го гледате с любов... Мисълта, че това може да им се случва отново и отново ги притеснява. А това е добре! Днес може да сме единици. Утре ще сме стотици. Всичко зависи от нас!”


Това написа на личния си профил в социалната мрежа Фейсбук вокалистът на група „Ревю” Васил Гюров, малко след като самият приложи описаният нов модел на контрол. 


Повод за реакцията на музиканта беше гостуването на депутата от „Коалиция за България” Спас Панчев в една от националните медии по темата за тютюнопушенето.


Защитаваната от Панчев позиция ядосала до такава степен Васил Гюров, че той отишъл до телевизията и изчакал депутата пред входа й, за да „се разправям с този боклук от БСП, който обяснява как хората получават инфаркти, защото са си загубили работата поради забраната за тютюнопушенето”, пише още самият той на профила си.


В интернет бе разпространен и видеоклип, заснет по време на разговора между двамата. 


"Вие ставате слуги на ресторантьорите", заявява Васил Гюров в очите на депутата.


"Цялата ви група, целият ви половин парламент сте слуги. Защо не станахте преди това, когато бяхте в опозиция? Пълен слугинаж и то на най-долните слоеве. Защо не се загрижихте за науката, за културата, за образованието? Първата ви работа е да оправите ресторантьорството. Следващия път ще бъдем сто човека", заявява още  Гюров, който многократно повтаря въпроса "Не ви ли е срам?"


Музикантът е и категоричен, че новите управляващи ще си отидат много скоро заради логиката, която следват.


Напомняме ви, че БСП разглежда възможността за отпадане на забраната за пушене в заведенията, която бе приета от предишното правителство. В същото време от ГЕРБ са категорично за оставане на пълната забрана, докато „Атака” подкрепя по-свободния режим, а ДПС все още не са излезли с позиция. Очаква се групата на левицата да обсъди и предложението за провеждане на референдум по въпроса за пушенето на закрито.