Задава се бум на инфекции заради дъждовете, които продължават до края на седмицата

Държавата ще спасява малките болници с бюджетни субсидии, пише в-к „Сега”. От статията става ясно, че здравното министерство ще прави списък на болници, особено в малките населени места, които не биха могли да съществуват без подкрепата на държавата. Субсидирането ще бъде съобразено с определени критерии.

 

На тема „здраве” е и друга водеща новина – падат лимитите за направления, нещо, което обещаха социалистите. Направленията ще бъдат регулирани, но лимити няма да има, обеща новият здравен министър Таня Андреева.

 

“24 часа” съобщава за откритото вчера заразено със салмонела пилешко месо.  До момента няма данни месото да е стигало до търговската мрежа. Количеството е 1 тон, а фирмата е от Перник, информира печатното издание.

 

„Потопът удря под кръста”, предупреждава “Стандарт”. Задава се бум на инфекции, дъждът, който е на път да продължи до края на седмицата, може да донесе куп болести. Чревни инфекции и дизентерии са сред най-честите последствия от замърсяванията при наводненията, предупреди главният здравен инспектор д-р Ангел Кунчев. Специалистите отбелязват, че има опасност и от хепатит, но вероятността е по-малка.

 

За лошото време пише и „Преса”. Градушки помляха лозя и автомобили, отбелязва на страниците си вестникът. Очаква се застрахователните загуби да надхвърлят 100 хил. лева. Реалните загуби обаче са много по-големи, защото много от колите нямат застраховка „Автокаско”. На тема природни стихии е и един от основните материали на „Новинар”. Източват язовири и спират влакове заради дъждовете, пише вестникът на своите страници.

 

Всички водещи теми от днешната преса ще научите от прегледа във видеото.