Според закона Христина трябва да се бори за имота с децата на баща й от втория му брак

От няколко месеца 58-годишната Христина Боянова от радомирското село Дебели Лаг не може да прехвърли къщата на майка си на свое име, тъй като внезапно на хоризонта се появили още нaследници - децата на баща й от втория му брак.


Преди повече от 30 години имотът е закупен от майката на Христина - Цветанка. Сделката е сключена близо 20 години след развода на родителите на жената. Документите също доказват, че къщата е само и единствено на името на Цветанка.


Години след смъртта на майка си и няколко месеца след смъртта на брат си, Христина иска да прехвърли къщата на майка си на свое име.


След посещение при нотариус и кратка справка обаче се оказва, че къщата в Дебели Лаг има и други наследници. Това са децата на бащата на Христина от втория брак. Именно те се явяват наследници на починалия през февруари брат на Христина, тъй като мъжът никога не се е женил и няма свои деца.


Полубратът и сестрата на Христина живеят в Пазарджишко. До момента те не са предявили имотни претенции. За да придобие изцяло къщата си обаче, на Христина й трябва писменият им отказ от наследство.


Още по темата гледайте във видеото.

 

Репортер: Екатерина Николова