Авторите на подобни документи трябва малко да се засрамят, добави вицепрезидентът

Много тежък личностен дефицит или пошъл властови модел е в основата на случая с председателя на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов, за който прокуратурата установи, че е изпълнявал политически поръчки. Такова мнение сподели вицепрезидентът Маргарита Попова, която взе участие в церемония за годишнината от рождението на Васил Левски в Борисовата градина.

 

„В момента има производство в прокуратурата, така че нашата работа е да следим как институцията си върши работата”, добави Попова, цитирана от БТА. Вчера държавното обвинение разкри, че от записките в личния тефтер на Златанов става ясно за оказван натиск и шантажиране на политици и общественици. Така на бившия шеф на Комисията за установяване на конфликт на интереси беше повдигнато обвинение за длъжностно престъпление.

 

„Добре би било на автори на подобни документи, ако има и други такива, да им се подскаже, че когато някой придобие качеството на обвиняем, трябва да има малко срам и свян, и трябва малко по-малко да приказва. В противен случай всяка приказка, според мен, е доказателство в полза на тезата, че това са пошли властови модели”, коментира още вицепрезидентът. Попова направи сравнение с тефтерчето на Апостола и тези, които четем днес, които по думите й „нямат нищо общо с онези документи, правени с толкова любов и с прецизност от едни други хора в едни други времена”.