Борисов е приел решението й да освободи и двата поста

Искра Фидосова напуска Изпълнителната комисия на ГЕРБ, съобщиха от пресцентъра на партията. Фидосова е изпратила молба до лидера Бойко Борисов и останалите членове на комисията, в която иска да бъде освободена и като депутат от парламентарната група в 42-то Народно събрание. 

 

„Спекулациите и внушенията, които се тиражират в публичното пространство от определени кръгове, целят не само моето омаскаряване, но и дискредитирането на ПП ГЕРБ. Убедена съм, че зад моето очерняне стоят накърнените интереси на определени лица и кръгове в държавата”, посочва Фидосова. „Категорично заявявам, че ще се противопоставя на всички нечисти внушения и спекулации, свързани с мен. В работата си досега съм се ръководела единствено и само от законите и няма да допусна да се злоупотребява с името ми и с това на партията“, се казва в молбата на Искра Фидосова.

 

„Срещнах се и разговарях с г-жа Фидосова. Приемам нейното решение да освободи и двата поста”, заяви пред „Фокус” лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

 

Същевременно Фидосова остава член на бившата управляваща партия и заявява намерението си да продължи да работи за реализирането на приоритетите й.

 

Инициали И.Ф. се появиха на страниците на тефтера на шефа на Комисията за установяване на конфликт на интереси Филип Златанов. Прокуратурата смята, че Златанов е участвал в поръчки за оказване на политически натиск и шантаж на политици и държавници.

 

Днес Фидосова отрече нейното име да стои зад тези инициали, които се срещат често в записките на Златанов. Според държавното обвинение Златанов, на който беше повдигнато обвинение за длъжностно престъпление, е получавал директиви как да действа при проверки на комисията.