Трафикът е затруднен заради големия брой гастарбайтери, които се придвижват към Западна Европа

Километри опашки на границата със Сърбия на всички гранични пунктове и часове чакане, за да се излезе от България. Такава е и ситуацията на граничен пункт „Калотина”. 

 

Все още има леко струпване на автомобили на граничен пункт „Калотина”. Сега обстановката сравнително се е успокоила. Натоварено е било и на границата със Сърбия, която започваше на 30 километра преди границата. От Гранична полиция очакват обстановката да е натоварена и през следващите два дни.

 

За да стигнат до границата тези гастарбайтери пътуват от София повече от три часа. На няколко пъти полицаите спират автомобилите им, за да се избегне струпването им тук, на пункта Калотина. Първата тапа е на 30 километра преди границата, близо до Сливница.

 

Трафикът е затруднен заради големия брой гастарбайтери от Турция, които се придвижват към Западна Европа.

 

Граничните власти не успяват да обработят достатъчно бързо документите на преминаващите шофьори, въпреки че работят при пълен капацитет. За да наваксат са разкрити дори допълнителни гишета. Всеки час тук се обработват 700 коли. 

 

От Гранична полиция не крият, че тежкият трафик може да е в полза на хора, които пренасят наркотици например.

 

Заради трафика тировете и автобусите изостанаха от графиците си. Очаква се задръстванията да продължат и утре. Граничните полицаи препоръчват на шофьорите, които са тръгнали към Сърбия да се използват и алтернативните маршрути през пунктовете – „Брегово”, „Връшка чука” и „Стрезимировци”. И там обаче шофьорите чакаха с часове да преминат границата.