Инцидентът е станал в Инфекциозната болница в Пловдив

Сервираха умряла мишка в закуската на дете в Инфекциозната болница в Пловдив. 2-годишното момиченце и майка му изпаднали в шок, когато видели в чинията с попарата мъртвия гризач. Потресени от гледката те са поискали веднага да бъдат изписани от здравното заведение. Разочарованата майка разказа за неприятния инцидент пред Нова телевизия.


Тази сутрин санитарката в Инфекциозната болница разнасяла баката с храната по стаите на пациентите. Когато дошъл редът на 2-годишната Теди, майка й подала чинийката. След като санитарката изсипала черпака, момиченцето изпищяло от ужас.


Скандалният случай вдигна на крак ръководството на болницата, хигиенната инспекция и Агенцията по храните. Те правят проверка по пътя на храната – от приготвянето  до сервирането й.


Храната не се приготвя в Инфекциозната клиника, а в общия кухнески блок на Университетската болница. От там с камиони се транспортира до Инфекциозното отделение. Шофьорът, доставил тази сутрин закуската твърди, че всички баки с попарата са били плътно затворени.


Агенцията по храните и ръководството на болницата не отхвърлят версията мишката нарочна да е била поставена в баката с храната.


Още на обед майката е поискала детето й да бъде изпасано от болницата и да се лекува вкъщи. А санитарните власти засега не намират виновни и основания за санкции.


Повече по темата гледайте във видеото.


Репортер: Благой Бекриев