Издадени са предписания след проверката в болницата, където сервираха мишка в храната на дете

Приключи спешната проверка в кухнята на Пловдивската университетска болница, след като болно дете получи попара с мишка.  От Агенцията по безопасност на храните съставиха куп предписания на болницата.


От болницата успокоиха, че няма опасност за пациентите на Инфекциозната клиника, които са закусили със същата попара, тъй като мишката практически е била сварена и в случая не е преносител на зарази.


Ръководството на болницата и лекарите отказаха да застанат пред камерата и да обяснят защо санитарката, която е разсипвала храната на пациентите, не е видяла мишката преди да я сложи в чинията на детето.


След проверката Агенцията по храните издаде предписания на кухненския блок. Все още не е ясно дали кухненските работници ще бъдат наказани. Управителят отказа коментар. Майката на 2-годишното момиченце обаче съобщи, че обмисля да съди болницата.

 

С началото на учебната година Агенцията по безопасност на храните започва масови проверки на доставените и приготвените храни в училищата и детските заведения. Проверките ще обхванат цялата страна.

 

Повече по темата гледайте във видеото.


Репортер: Благой Бекриев