Той каза, че не е замесен в продажбата на ЕРП-то

„Когато се бориш с прасе в кал, няма как да останеш чист, дори да го победиш. Аз съм в състояние срещу мен да има непрекъснато обществени прасета, които единственото, което целят е аз да бъда окалян, независимо от крайния резултат”. Това заяви бизнесменът Иво Прокопиев в студиото на „Здравей, България” относно последното интервю на Стоян Мавродиев, в което Мавродиев твърди, че Прокопиев, с помощта на минстри от предишното управление, е ощетил държавата при продажбата на едно от ЕРП-тата с над 80 милиона. Той обаче отрече да има нещо общо с тази сделка.


„Нямам нищо общо с тази сделка, защото нито участвам в управлението на посредника „Булброкеърс”, който е направил сделката. Второ, дори не съм бил в България през тази период. Това е едно от най-скъпите ЕРП-та, продадено на борсата, продадено прозрачно на търг”, твърди Прокопиев.


По думите му най-абсурдното било, че Комисията за финансов надзор е одобрила продажбата и „това, което в момента Стоян Мавродиев прави, е лична инициатива, с която той смята, че ще запази своята позиция политически при новите управляващи. Очевидно те имат интерес такава атака да протича”.


„Трима души, които нямат нищо общо с тази сделка – аз, бившият финансов министър и бившият министър на икономиката, са пакетирани, за да може да има такава история”, заключи Прокопиев.


По думите му Мавродиев няма отношение към този процес, защото по закон финансовият регулатор, който следи капиталовия пазар е неговият заместник. „Не съм чул той да е казал нещо по темата. Другият начин такъв сигнал към прокуратурата и мнение на КФН да бъде изразено, е чрез решение на колективен орган. Трима от петимата членове на Комисията за финансов надзор публично се разграничиха от председателя си. Нещо повече – специално по тази тема не е имало заседание на комисията и тя не е взела отношение. Всичко, което става, е лична инициатива на г-н Мавродиев”, поясни Прокопиев.


Целия разговор гледайте във видеото.