Децата от дома „Мария Терезия” в Стара Загора завършиха трети в групата си

Социално-отговорната инициатива MTG United for Peace завърши успешно за всички участници от 14-те страни, представени на финалите в Стокхолм преди броени дни. Българският футболен отбор от дом за деца, лишени от родителска грижа „Мария Терезия” в Стара Загора се представи прекрасно, като малките футболисти започнаха турнира с победа над Финландия и завършиха трети в групата.

 

Всички деца от 14-те държави участнички получиха медали и си тръгнаха от Стокхолм с прекрасни спомени и много нови приятелства. Те получиха дипломи за успешното завършване на „Училището по толерантност” на MTG, които им бяха връчени от шведския министър на културата и спорта Лена Аделсон Лилйерот, в „Нобеловия музей” по време на връчването на Нобеловата награда за мир.

 

Децата се запознаха с основните ценности на MTG United for Peace за мир, уважение и толерантност и ги приложиха едни спрямо други без значение на различните езици, националности и религии. Надяваме се, че новите приятелства и наученото по време на турнира ще им даде нов поглед към истинските и ценни неща в живота.