44-годишният адвокат получи най-малко зрителска подкрепа в елиминациите

Павел Чернев е поредният напуснал къщата на VIP Brother 2013, след като в елиминациите трябваше да се изправи срещу Ваня Червенкова, Ирина Флорин, Йоана и Пламен. Противно на очакванията, първият спасен от зрителския вот бе именно Пламен, който Съквартирантите посочваха като особен „дразнител”.

 

Петимата Съквартиранти трябваше да се справят с доста тежки задачи, които VIP Brother им беше поставил.

 

Павел трябваше да се въплъти в напълно противоположен образ, в който да забрави за добрите си обноски. За целта политикът трябваше да се прави, че не се чувства добре, и да симулира изпускане на газове, като за тази цел VIP Brother му осигури надуваема възглавница.

 

Номинирата Йоана също получи доста интересна мисия. Тя трябваше да всее смут и интриги, изпълнявайки всички искания на VIP Brother, за да се пребори за титлата "Най-добрата приятелка на Big Brother". Йоана успя да де справи много добре и да покаже артистичен талант в мисията. По време на мисията си, тя трябваше също така да излъже Ваня, че Пламен я е целунал.

 

Задачата на Ваня като че ли обаче се оказа най-сложна. След като тя изпълни заръките на VIP Brother, тя не можа да сдържи сълзите си. Ваня трябваше да се изправи пред трудните решения дали да спи в стаята с Мира, или да остави Пламен за една седмица без електронни цигари. Вторият избор бе между това да се откаже от всичките си очила, въпреки проблемите с очите, които има, или да остави Лияна без грим до края на престоя ѝ в къщата. Третата задача бе да избере дали да види двете си кученца, или да предаде на Йоана тортата, която майка ѝ изпрати за именния ѝ ден.

 

Като за финал VIP Brother я застави пред избора дали да се срещне с дъщеря си Никол, или да позволи Мариан да види племенника си. Ваня реши да лиши себе си от всичко, което ѝ се предлагаше, и да се пожертва за останалите Съквартиранти.

 

Тихата и затворена Ирина Флорин от своя страна трябваше да скъси дистанцията между себе си и всички останали в Къщата. Тя трябваше да разбере, какво е името на първата приятелка на Тервел, дали би могла да има общ с бизнес с Ваня, както и нещо повече за отношенията на Пламен с жена му. Ирина трябваше да узнае и какво е харесала Йоана в Пламен.

 

Мисията, която получи номинираният тази седмица Пламен, беше нещо, което той много добре умее - да говори без да спира със Съквартирантите. Оказа се обаче, че не е толкова лесно. През това врече обаче VIP Brother даде задача на останалите Съквартиранти. Те трябваше един по един да се скрият от Пламен, с което автоматично си осигуряваха суши вечеря.

 

В крайна сметка зрителите на VIP Brother 2013 отредиха Павел Чернев да напусне къщата.