Започна новият сезон на най-щедрото предаване

Тази вечер започна новият сезон на предаването Национална лотария. В изцяло промененото студио и игри Захари Бахаров и Вяра Атова раздадоха парични и предметни награди на обща стойност 130 250 лева. 

 

В първата нова игра - „На крачка от късмета“, тримата щастливци, които бяха изтеглени от Вяра на живо в предаването, сa Красимир Виденов от София, Славка Евтимова от Пловдив и Ясен Йорданов от град Варна. 

 

За да стигне до голямата награда - лек автомобил, всеки от тримата участници има своя собствена пътека и само три крачки го делят от колата. Снимката на всеки един от участниците е изобразена на 4-ри от 12-те монети, представени на видео стената. Преди да започне играта, монетите се обръщат и се разбъркват. Играта се играе в реда, по който участниците са излезли на сцената. Всеки от късметлиите започва своя ред като избира номер на монета и казва с колко крачки ще се придвижи участникът, чиято снимка е от обратната страна на монета. В първата игра от новия сезон дамата първа премина финалната линия и потегли с новата си награда. Славка е на 29 години и мечтае за семейство и дете.

 

Във втората игра - „Сейфове“ двама мъже застанаха един срещу друг за спечелването на 40 000 лева - Атанас Бебровски от с.Росен и Милен Тенев от с.Момково. Първи от играта, отварил два символа „Х“, си тръгна Милен с 3250 лева, които ще инвестира в семеен бизнес. Атанас Бебровски достигна до втория кръг на играта, в който вече вместо с изкушението на  „Момичетата на Национална лотария“, е нужно  да се пребори   с 4 златни сейфа. В два от тях се крие символът „x2“, а вдругите два се крие символът “X”. За да удвои печалбата си, участникът трябва да отвори два сейфа със знак „x2”. Ако обаче участникът отвори два сейфа „Х“, той си тръгва с половината от спечелените пари. Участникът има и друга възмножност - да се откаже и да си тръгне със спечелената до момента сума.    

 

Атанас, за съжаление, започна с отваряне на „Х“ и реши да не продължи участието си. Така си тръгна с 18 000 лв. от предаването, но със сигурност ще му стигнат, за да осъществи мечтата си и да посети брат си в Америка. 

 

Най-атрактивната игра в предаването “MEGA JACKPOT” също има нови правила. Сумата, която достига вече е 1 милион лева, а броя на участниците е 5. Всеки един от петимата участници тегли по една специално изработена за тази игра карта. Картите са 50 на брой, в които са закодирани числата от 1 до 50. След това участниците последователно поставят изтеглените от тях карти в устройства-четци, намиращи се на масата пред тях. Участникът, изтеглил картата съдържаща най-високото число, играе за спечелване на джакпота на Национална лотария. Размерът на джакпота, за който  играе участникът, се определя от самия него с помощта на „Колело на късмета“. Колелото има 10 сектора, на които са изписани сумите от 100 000 лева до 1 МИЛИОН лева.  След завъртане на колелото и определяне сумата на джакпота, следва проверената игра с 10-те сфери. Във всяка една от сферите започват да се бъркат числата от 1 до 50. Въртенето спира участникът с помощта на бутон. Целта на играта е участникът да познае дали следващото число ще е по-голямо, или по-малко от предишното изтеглено. Всеки път когато участникът дава правилно предположение, печели пари. Девет верни предположения са необходими на участника, за да спечели джакпота на Национална лотария. По всяко едно време на играта, участникът може да се откаже със сумата спечелена до момента и има право на една грешка. Ако направи 2 грешки, той си тръгва с половината от спечелените пари.

 

За спечелване на 1 милион лева в третата игра с нови правила на Национална лотария за първи път играха - Анелия Райкова от София, Деяна Йорданова от Нова Загора, Мила Туджарова от Ямбол, Анна Топалска от с. Калояново и Валентина Велчева от Кърджали. Валентина беше голямата късметлийка, която изтегли най-високата карта - 49 и имаше възможността да завърти „Колелото на късмета“, с което сама да определи джакпота, за който да играе. Играта на 42-годишната дама държа публиката и водещите в голямо напрежение, след като колелото спря на сумата от 1 милион лева. Продавач-консултантката започна играта с голям късмет и чак на 7-мата сфера направи грешка. След консултация със семейството си, Валентина се отказа и си тръгна със сумата от 30 000лв. Напълно достатъчни, за да заведе семейството си на екскурзия в Шотландия.     

 

Всички останали късметлии от играта можете да видите на www.7777.bg

 

Още една изненада е приготвила „Национална лотария“. Всяка седмица специално на сайта на Национална лотария www.7777.bg можете да проследите новата игра „Специален втори шанс“. С регистрирането на своите непечеливши билети, всички участват в специален жребии. Всяка седмица един срещу друг ще застават 2-ма щастливци, които ще имат възможност да спечелят 5500 лева. Какви са привилата на играта и кои са първите двама късметлии, можете да видите тук. 


  
Ако и вие искате да сте на мястото на печелившите, е нужно само да си набавите билет на Национална лотария – „Сбъдни мечтите си “. Очакват ви много парични и страхотни предметни награди! 


 
Сега имате възможност да опитате своя късмет и с билета „Сделка или не“. С него може да се радвате на награди от 3 до 100 000 лева, като освен това се крие и участие в жребиите за Специални телевизионни игри „Сделка или не“ за 500 000 лева и 1 МИЛИОН лева.  В билета „Лото+“, пък ви очакват печалби от 200 000 лева, 100 000 лева, 50 000 лева и това е само черешката на тортата, защото общите печалби в него са за 5 660 000 лева.