Най-тежка е ситуацията в област Габрово, където без ток са 62 села

Снегът от последното денонощие успя да предизвика доста проблеми. Много населени места останаха без ток. От компанията Енерго про съобщават, че без електрозахранване все още са общо над 9 000 души.  


Най-тежка е ситуацията в област Габрово, където без ток са 62 села. На територията на другата компания - EVN проблеми с тока има във високопланински села и махали в районите на Смолян, Пазарджик и Сливен. От ЧЕЗ, които обслужват Западна България, съобщават за проблеми в районите на Видин и Монтана, но обещават до 8 тази вечер токът да бъде пуснат.


Заради липсата на ток, училища в Русенско затвориха врати. Усложнена е обстановката и в Смолянска област. Снежната покривка там достигна до 35 сантиметра. По проходите Пампорово, Рожен и Превала автомобилите трябва да се движат задължително с вериги.


По проходите Превала и Пампорово шофьорите масово  негодуваха срещу снегопочистващите фирми. Хората в село Николово казват, че всяка година щом падне по-обилен и мокър сняг токът спира.


Кметът на селото многократно звъни на диспечери на електроразпределителното дружество. От там отговаряли, че аварията е голяма и работят по отстраняването и. Все пак щастливи от ситуацията има – децата, които са днес във ваканция. И други населени места в Русенско са без ток.


Зрители на Нова се оплакаха, че положението със  заснежените улици не е съвсем овладяно и тази година. Снимките, които сте ни изпратили в рубриката "Моята новина" са от столични улици в квартал "Люлин", ул. Опълченска и бул. „Ломско шосе”. Авторът им - Борислав Ставрев предупреждава за заледяване по тези места.


Не спирайте да ни изпращате снимки и видеа от всичко, което ви се стори интересно и важно на сайта NovaNews.bg, в рубриката "Моята новина".