Повече от един милиард лева годишно са разходите, произлизащи от катастрофите у нас

Дупките по пътищата водят до сериозни инциденти и тежко пострадали хора, а често са и причината за смърт. В това са категорични специалисти по пътната безопасност у нас. Повече за проблема ще научим от Живко Константинов.


„Действително има произшествия по причина дупки, но в крайна сметка стопаните на пътя се грижат да ги обезопасяват!”, обяснява Антон Антонов – началник на „Пътна полиция”.


„В момента КАТ изпраща едни сигнални писма до собственика на пътя и отговора е няма пари! Но ти да знаеш, че тази дупка може да отнеме човешки живот и да проявяваш престъпно нехайство, това е равнозначно на престъпление!”, пояснява Владимир Тодоров от Асоциацията на пострадалите при катастрофи.


А в същото време над 1 милиард лева годишно са разходите, произлизащи от катастрофите у нас. Само за час в София заснехме десетки опасни дупки. Защо не са запълнени - отговори много. Но не само дупките водят до инциденти. Опасни са и неравностите.


За съжаление оправданията на общините и пътните агенции за липсата на пари остават дупките-убийци с години на пътя. Въпросът е трябва ли да стане инцидент, за да може отговорните институции да свършат работата си.


Повече по темата гледайте във видеото.