Следобед от северозапад облачността ще се разкъса

Времето на доста места в страната е мъгливо, така че ако ще пътувате, тръгнете по-рано и шофирайте с повишено внимание.

 

Само в крайните североизточни райони облачността е разкъсана, а в останалата част от страната видимостта е намалена или има ниски облаци. Преди обед също ще се задържи мъгливо и облачно, но следобед от северозапад облачността ще се разкъса, над Северна България - до незначителна. На юг до края на деня ще има повече облаци, но без валежи. Ще е тихо или със слаб вятър от юг - югозапад.

 

Сутринта температурите са относително високи - между 2 и 7 градуса, само в котловините на Западна България до -2. Следобед стойностите ще са от 6 до 11  - 12 градуса.

 

В планините ще преобладава облачно време, следобед над Стара планина облаците ще намалеят. Ще духат умерени, по върховете и по-силни южни ветрове, които ще поддържат температурите сравнително високи – по върховете от 0 до 7 градуса.

 

У нас във вторник ще е сравнително топло с разкъсана облачност. В сряда и четвъртък в много райони от страната отново ще има мъгли и ниски облаци, които ще се задържат поне до обяд и ще понижат температурите. В петък и събота налягането ще се понижи и заедно със слабия западен вятър ще вдигнат мъглите. Облачността ще е разкъсана, но валежи са малко вероятни. 

 

Повече за времето във вашия град, може да намерите на Sinoptik.bg. Следете пътната обстановка на Kamerite.bg.