Като най-забавен момент при водещите беше изказването им при представянето на филма „Гравитация”

Макар и поставени на трето място, след наградите Еми и „Оскар”-ите, „Златен глобус” се свързват с приятна, по-разкрепостена атмосфера, което гарантира на зрителите много запомнящи се комични ситуации.

 

Пример за качествена фотобомба бе Дженифър Лоурънс, която компенсира лошия избор на тоалет със забавно поведение. Дори се пошегува, че може да бутне Тейлър Суифт по стълбите.

 

Запомнящ се, особено за звездите момент, беше спуканата тръба, която заля червения килим... с отпадъчна вода. Това даде повод за асоциации с качеството на самата церемония.


Като най-забавен момент при водещите беше изказването им при представянето на „Гравитация”, което гласеше: „Това е историята на Джордж Клуни, който е готов да се пусне в Космоса и да умре, отколкото да остане и минута още в компанията на жена на неговата възраст”.


На Жаклийн Бисе, една от победителките на вечерта, й отне цяла вечност, за да излезе на сцената. Речта, която произнесе, може и да съдържа поне едно цяло изречение, но никой не успя да го възстанови. След дълго мълчание, помоли за търпение и обеща да се стегне.


„Искам да благодря на хората, които са ми носили радост, има доста от тях. А тези, които са ми носили тъга, като майка ми... какво казваше тя? Заминавай в ада и не се връщай!”


Пи Диди и Боно почти се целунаха в опита си за прегръдка. Ема Томпсън обяви победителя за най-оригинален сценарии, носейки обувките си в дясната ръка и чашата с мартини в лявата...


Даян Кийтън прие наградата за цялостно творчество на Уди Алън. Вече беше привлякла погледите на присъстващите, появявайки се облечена едно към едно с талантливия режисьор, но върхът беше, когато изпя и песен, посветена на приятелството й с него.


Повече по темата гледайте във видеото.