Привечер и през нощта срещу сряда преваляванията от запад на изток ще спират

Във вторник през страната ще премине студен фронт с валежи от дъжд и чувствително понижение на температурите спрямо днешните. През нощта в Западна и Централна България ще превали дъжд, а от северозапад ще навлиза студен въздух.


Утре сутринта в западните и централните райони все още ще вали, но през деня ще започне и в източните. По-интензивни дъждове се очакват на юг. Привечер и през нощта срещу сряда преваляванията от запад на изток ще спират.


Сутринта температурите ще са между 5 и 10 градуса, а максималните ще са доста по-ниски от днес и ще бъдат от 11 до 16 градуса.


В планините ще превалява дъжд, над 1800 метра - сняг. Ще духа умерен, по високите части силен северозападен вятър. Максималните температури и по върховете ще се понижат и ще са от минус 5 до плюс 3 градуса.


Европа е обхваната от обширна област на ниско налягане с няколко центъра, която ще е причина за валежите от дъжд и сняг в много страни. От север ще продължи да се спуска студен въздух, който ще обхване почти целия континент, без крайните източни райони.


Студът ще достигне и Балканите, но ще премине бързо през полуострова с усилване на вятъра и валежи от дъжд. На изток и утре ще остане топло с температури между 15 и 20 градуса. В останалата част от континента максималните ще са около 10 градуса.


В сряда отново има ще  валежи, а температурите ще останат без промяна. В четвъртък преди обед ще е слънчево, а следобед с превалявания. В петък облаците ще са повече и валежите по-продължителни. В събота пак ще има следобедни превалявания, а в неделя ще е предимно слънчево, но по-хладно.


Пълната прогноза за времето вижте на Sinoptik.bg


Още по-подробна, 24-часова прогноза може да намерите и в мобилното приложение на Sinoptik.bg


Следете на живо пътната обстановка и атмосферните условия само на Kamerite.bg