Жената обжалва продажбата, защото вноските по кредита трябвало да се плащат от бившия й съпруг

Случай, за който Нова телевизия разказа преди време. Майка на две деца се бори да запази апартамента, в който живеят, след като банката го е продала заради необслужван кредит.


Жената обжалва продажбата, защото вноските по кредита трябвало да се плащат от бившия й съпруг. По молба - запазваме самоличността й скрита. С нея се срещна Ева Костова.


От последната ни среща изминаха две седмици. Две седмици, през които една майка живее в страх и отчаяно търси начин как децата й да не останат на улицата.


„Подадох жалба в частен съдебен изпълнител да обжалвам продажбата на апартамента. Съгласно доводите, които са изложени в жалбата, съдът ако ги приеме, ще има дело за обжалване на проданта. Ако не ги приеме - продажбата се счита за актуална и аз трябва да освободя жилището”, обяснява жената.


Въпреки лошите условия на сградата, в която се намира жилището, отчаяната майка ще продължи да се бори за него. Ако съдът отмени продажбата, тя ще обжалва и пред банката с цел вноските по кредита да бъдат разсрочени - от 400 на 200 лева на месец.


Вярва, че ще се справи с изплащането и без съпруга си. Единственото, от което има нужда, е повече време, тъй като заплатата й е равна на вноската, която банката иска от нея - 400 лева. Междувременно се среща и с новия собственик - среща, която й вдъхва доза надежда.


Повече по темата гледайте във видеото.