Тазгодишното турне на бандата ще отбележи 20 години от излизането на албума "All Boro Kings"

Култовата американска банда "Dog Eat Dog” не успя да дочака дори и половин година след паметния им концерт в София и вече е готова за нова визита на 14 май. Мястото e клуб "Mixtape 5", който предния път бе пълен почти до краен предел. 

 

Тазгодишното турне на "Dog Eat Dog” ще отбележи 20 години от излизането на албума "All Boro Kings" и хитове като "Who's The King", "No Fronts", "If These Are Good Times" и още много. Разбира се всичко това ще бъде изсвирено и на живо, за да бъде отбелязана подобаващо годишнината.

 

Концертът ще открият три банди. "Fly The Flag" - "останките" на "La Muchedumbre", събраха нова формация, която направи дебют едва преди няколко седмици и получи възможно най-позитивните отзиви от всички, които имаха късмета да ги гледат.

 

"The Riot Gang" от Русия - скакор/пънк рок група от Санкт Петербург с няколко турнета зад гърба си, голям опит и заслужено място на сцената на подобно мащабно събитие. Трябваше да имат концерт в България миналата година, който обаче пропадна.

 

Последни преди неостаряващите ни гости от Ню Джърси ще излязат варненците "Pizza". Най-старата и при това все още активна ска група в България и без това се появява доста рядко в София, но този път включването им ще е силно от всякога. 

 

"Dog Eat Dog" стартират в началото на ’90-те години на миналия век в Ню Джърси. Бързо изпъкват над вълната от банди по онова време с уникалния си стил и стават първата банда в света, която смесва хардкор, пънк и ска с хип хоп, фънк плюс саксофон. Още с излизането на първия им албум започват да се редят на водещи позиции в световните чартове, печелят наградата на MTV за "Пробив на артист” през 1995 г., включват музиката им в реклами и филми, а на фона на всичко това те не спират да обикалят света и най-вече любимото им място – Европа.

 

И досега бандата продължава да свири тук пред десетки хиляди души на най-големите фестивали, а това, че имаме възможност да ги видим в клуб е късмет, на който малко техни фенове случват.

 

Едно от най-култовите парчета на "Dog Eat Dog" можете да чуете ТУК.