Облачността у нас ще е значителна

И на Велика събота у нас ще има валежи. През нощта над страната ще остане облачно, но ще продължи да вали само над Западна и Централна България.

 

Утре облачността у нас ще е значителна. Валежите ще са по-слаби и с прекъсвания, но отново по-дълго ще вали в западните и централни райони. По морето също ще има кратки следобедни превалявания. За петте дни от началото на валежите на 16 април до утре се очаква да бъде изпълнена месечната норма, която е между 40 и 60 литра на квадратен метър.

 

Сутринта температурите ще са от 4 до 9, 10 градуса, а следобед ще бъдат от 8, 9 в Западна България до 17, 18 в източна.  

 

В планините ще е облачно с валежи от сняг, под 1 800 метра от дъжд. Ще духат умерени, по откритите части и билата силни ветрове. Максималните температури на височина 1 000 метра ще са 6, 7 градуса, а на 2 000 около минус 1.   

 

И докато у нас сняг вали само в планините, в САЩ зимата си отива бавно и трудно. Силен снеговалеж изненада жителите на щата Уисконсин. На някои места натрупа над 30 сантиметра, а над 4 000 души останаха без ток. Синоптиците очакват бързо затопляне в този район и температури от над 15 градуса само след 3 дни.

 

В неделя у нас ще започне затопляне. Повече слънце ще има преди пладне, а следобед ще се развиват мощни купести облаци, от които ще превали и прегърми. В понеделник и вторник максималните температури в по-голямата част от страната вече ще са над 20 градуса. Ще има и краткотрайни следобедни дъждове главно в планинските райони на Западна България.

 

В сряда ще остане топло, но следобед от запад с усилване на вятъра, заоблачаване и валежи ще започне да навлиза по-студен въздух. В четвъртък ще е с 4-5 градуса по-хладно и на много места ще превали и прегърми.

 

Очакваме вашите снимки и видеа, свързани с времето в рубриката „Моята новина”.

 

Още за времето вижте на Sinoptik.bg.


По-подробна, 24-часова прогноза може да намерите и в мобилното приложение на sinoptik.bg.


Актуалната атмосферна и пътна обстановка можете да следите в реално време на Kamerite.bg.