Ghost са известни със своето ексцентрично поведение на сцената

Шведската хеви метъл банда Ghost ще подгрява Iron Maiden на концерта им в София. Групата е основана през 2008 г. и печели популярност още с първия си албум "Opus Eponymous”, който е номиниран за "Грамис“ (шведските награди „Грами“). 

 

През 2013 г. излиза вторият им албум "Infestissumam”, който дебютира на върха в класацията на Швеция и печели "Грамис“ в категорията "хард рок/ метъл албум“.

 

Ghost са известни и със своето ексцентрично поведение на сцената. Петима от членовете на групата носят роби с качулки, а вокалистът винаги се появява с грим като череп и е облечен като римски папа. Всички членове на бандата пазят в тайна имената си, известни са само като Безименните духове, а вокалистът се подвизава под името Папа Емеритус. 

 

Големите звезди във вечерта на 16 юни обаче ще бъдат Iron Maiden. Групата включи София като една от последните спирки в суперуспешното си турне Maiden England World Tour. То стартира с 34 концерта в САЩ и Канада през юни 2012-а и преминава следващата година през Европа и Латинска Америка. През лятото на 2014-а култовата шесторка ще се завърне в Европа.

 

Невиждано зрелище очаква феновете на Iron Maiden у нас. Зала "Арена Армеец“ ще бъде разтърсена от британските метъл величия, които обещават, че това ще е един много специален концерт. Освен промените в сет листа в сравнение с концертите от турнето досега, групата гарантира, че ще се насладим на едно несравнимо с нищо досега светлинно шоу с взривяващи ефекти.