През нощта от югозапад ще се заоблачава

И в сряда у нас ще остане сравнително топло за април. През нощта от югозапад ще се заоблачава главно със средни и високи облаци и температурите ще се задържат над 10 градуса.

 

Утре облачността над страната ще е променлива, временни разкъсвания ще има на изток. Следобед ще се развиват купесто-дъждовни облаци и главно над северните и планинските райони ще превали и прегърми. През нощта се очакват интензивни дъждове над Северозападните части. Ще духа слаб до умерен източен вятър.

 

Температурите сутринта ще са от 9 до 14 градуса, а следобед, въпреки повечето облаци, ще са от 19 до 24, 25 градуса.

 

В планините ще има краткотрайни дъждове с гръмотевици, само по най-високите върхове ще превали сняг. Ще духа умерен южен вятър, а максималните температури по върховете ще са положителни.

 

У нас в четвъртък ще захладнее с 4, 5 градуса. Ще бъде предимно облачно и ще превалява дъжд, по-интензивно отново над западните и централни райони. В петък дневните температури ще се понижат още малко и ще бъдат от 14 до 19 градуса. Валежите постепенно ще отслабват.

 

В събота на изток ще има повече слънце, а на запад следобедни дъждове. В неделя и понеделник температурите ще тръгнат нагоре и ще бъде по-често слънчево. В следобедните часове ще се развива купеста облачност с условия за краткотрайни превалявания в планините.

 

Всичко за времето ще научите на Sinoptik.bg. По-подробна, 24-часова прогноза може да намерите и в мобилното приложение на sinoptik.bg.

 

Очакваме вашите снимки и видеа, свързани с времето в рубриката „Моята новина”.

 

Актуалната атмосферна и пътна обстановка можете да следите в реално време на Kamerite.bg.