Ще духа умерен южен вятър, който ще поддържа температурите положителни

Денят започна със сравнително топло време и значителна средна и висока облачност, разкъсана над Източна България. Днес облаците над страната ще са повече. Преди обед ще има и слънчеви часове.

 

Следобед облаците ще се уплътнят и главно в северните и планинските райони ще превали и прегърми. През нощта се очакват интензивни дъждове над Северозападна България. Вятърът ще е слаб - към края на деня - умерен от изток.

 

През деня въпреки облаците ще е приятно с комфортните 20 - 25 градуса.

 

В планините по-плътни облаци ще има следобед, когато ще има дъждове с гръмотевици. Само по най-високите върхове ще вали сняг. Ще духа умерен южен вятър, който ще поддържа температурите положителни.

 

Утре ще е ветровито и дъждовно, с повече валежи отново над западните и централните райони. Ще захладнее с 4 - 5 градуса. В Източна България и в Дунавската равнина ще духа умерен до засилен източен вятър.

 

И в петък и в събота там ще остане ветровито. Валежите ще спрат, а дневните температури ще се понижат още малко и ще бъдат между 14 и 19 градуса. В събота на изток ще има повече слънце, а на запад - облаци и следобедни дъждове.

 

В неделя и понеделник вятърът ще отслабне. Ще е предимно слънчево и температурите ще тръгнат нагоре.

 

Всичко за времето ще научите на Sinoptik.bg. По-подробна, 24-часова прогноза може да намерите и в мобилното приложение на sinoptik.bg.

 

Очакваме вашите снимки и видеа, свързани с времето, в рубриката „Моята новина”.

 

Актуалната атмосферна и пътна обстановка можете да следите в реално време на Kamerite.bg.