Очакват се и превалявания с гръмотевици, по-значителни - следобед над западните и централните райони

Продължителността на деня ще е 13 часа и 47 минути. Слънцето ще залезе 19 минути след 20 часа. Луната ще е над хоризонта до следобед, а фазата й е два дни след последна четвърт.

 

Денят започва с облачно време и слаби превалявания в Централна и Източна България. По билото на Стара планина духа силен южен вятър.

 

Времето днес ще е предимно облачно, на изток и на север - ветровито. Очакват се и превалявания с гръмотевици, по-значителни - следобед над западните и централните райони. Временни разкъсвания на облаците ще има над Източна България.

 

Заради облаците температурите към 7:00 часа са високи - между 14 и 18 градуса. През деня ще се повишат слабо, особено по морето и в районите с продължителни валежи - очакват се стойности между 16 и 22 градуса.

 

В планините ще е облачно и мъгливо, с превалявания от дъжд, по най-високите части - от сняг. Следобед ще прегърмява, а умерен до силен южен вятър ще поддържа температурите положителни.

 

Утре преваляванията до обед ще спрат и облаците ще намалеят, но ще остане хладно и ветровито. 

 

В събота и неделя и вятърът постепенно ще отслабне. На запад гръмотевиците и дъждовете ще бъдат често явление.

 

В понеделник ще се затопли, а във вторник ще захладнее. Денят ще започва със слънце и ще завършва с валежи, които ще спират през нощта.

 

Всичко за времето ще научите на Sinoptik.bg. По-подробна, 24-часова прогноза може да намерите и в мобилното приложение на sinoptik.bg.

 

Очакваме вашите снимки и видеа, свързани с времето в рубриката „Моята новина”.

 

Актуалната атмосферна и пътна обстановка можете да следите в реално време на Kamerite.bg.