На места са възможни и градушки, а опасността от наводнения ще бъде повишена

Към 7 часа над Източна България облаците са повече, а над централните и западните райони има разкъсвания на облачността. През деня ще се развива купеста облачност, от която на много места ще вали и гърми

 

По-интензивни ще са дъждовете в западните и южните райони и на места е възможно само за няколко часа да паднат количества до 30-40 литра на квадратен метър. Опасността от наводнения ще бъде повишена. Вятърът ще е слаб от югоизток.

 

Сутринта температурите в страната са от около 7 градуса, в Дунавската равнина - до 11, 12 градуса край морето и в Тракия. Максималните стойности ще са между 17 и 22 градуса, край морето ще са по-ниски - до 15-16.

 

В планините ще остане предимно облачно, мъгливо и неподходящо за туризъм. Там също се очакват превалявания и гръмотевични бури, по-интензивни следобед и привечер. Вятърът ще бъде слаб от юг, като временно ще се усилва по време на гръмотевичните бури. Температурите ще останат почти без промяна и максималните по върховете ще са от 0 до 9-10 градуса.

 

В дните до края на седмицата промяна на времето не се очаква. Преди обед ще има и слънчеви часове, а по-късно ще се развива мощна купеста облачност, от която на много места ще превалява и прегърмява. 

 

На места са възможни и градушки, а опасността от наводнения ще бъде повишена. Значителни валежни количества се очакват в планините и Западна България. Въпреки дъждовете температурите ще останат почти без промяна. Сутрин ще са около 10 градуса, а през деня се очакват стойности от 16 до 22-23 градуса. 

 

Всичко за времето ще научите на Sinoptik.bg. По-подробна, 24-часова прогноза, може да намерите и в мобилното приложение на sinoptik.bg.

 

Очакваме вашите снимки и видеа, свързани с времето, в рубриката „Моята новина”.

 

Актуалната атмосферна и пътна обстановка можете да следите в реално време на Kamerite.bg.