Видеоклип от Камено показва как десетки пътуват правостоящи и натъпкани в малък автобус

Претъпкани автобуси возят с риск за живота стотици българи. Видеоклип, изпратен от наш зрител от град Камено край Бургас, показва как десетки хора са принудени да се возят правостоящи и наблъскани в малък автобус - единственият начин да стигнат навреме до работа или училище. Екип на Нова ТВ провери случая.

 

Всички в Камено знаят за сигнала, изпратен до Нова ТВ и затова чакат автобуса далеч преди времето за потегляне. Автобусът, който вози ученици и работници, е 30-местен. За билет плащат по 3,50 лв. в едната посока. Според пътниците често се случва да е препълнен. Шофьорът обаче твърди, че това става само веднъж-два пъти седмично.

 

С двама правостоящи автобусът потегли. Заради екипа ни не спря на закъсняла пътничка. Собственикът на автобусната фирма казва, че проблем няма - преди месец заменил 18-местния автобус с голям, 30-местен: „Проблем няма за момента. Да, мерки сме вземали - сменихме си автобуса. Това нещо не е всеки ден”, заяви Димчо Тенев.

 

Информираме за проблема и кмета, който до момента твърди, че не е получавал сигнали. „Ако фирмата не може да осъществява изискванията, които имаме по договора, просто ще се прекрати”, каза кметът на Камено Стефан Бонев.

 

Заснетото показваме и на началника на Автомобилната инспекция в Бургас: „Ще вземем отношение, ще изпратим целева проверка в определен ден и час, когато превозвачът не очаква. Ако се констатира нарушение ще бъде съставен акт за наказание”, обеща Тошко Драгнев, началникът на ДАИ. Проверката е започнала още по обед.

 

Само през последните няколко дни получихме десетки сигнали за претъпкани автобуси в „Моята новина”. Снимки онагледиха условията в микробус по линията Шумен-Хитрино-Венец-Ясенково. Пътниците буквално са върху шофьора, пише в зрителския сигнал. В подобни тежки условия пътуват и жителите на софийските села Хераково и Пролеша. „Хората не си плащат, за да се тъпчат като риби в консерви”, оплакват се пътниците.

 

Ако и вие станете свидетели на нередности, може да ни пишете в рубриката "Моята новина" на NovaNews.

 

Повече по темата ще научите от видеото.

 

Репортер: Цеца Алексова