Най-малка е вероятно да вали в Североизточна България

В момента облачността е разкъсана, на изток до слънчево. Повече облаци има на северозапад, а в Дунавската равнина е мъгливо. Преди обяд слънцето на много места ще се покаже, но по-късно ще се развиват купесто-дъждовни облаци. 

 

Следобед вече ще превалява и прегърмява, по-интензивно в планинските райони. Най-малка е вероятно да вали в Североизточна България. Температурите сега са между 7 и 12 градуса, а следобед ще бъдат от 16 до 21 градуса, в София - 17 градуса.

 

В планините преди обяд облачността ще е разкъсана, а следобед мощна купеста с краткотрайни дъждове, над 2000 метра и с мокър сняг. Възможни са  гръмотевици. По върховете ще е ветровито с максимални температури ще са от нула до 8 градуса.

 

През почивните дни отново се очакват валежи, по-интензивни следобед. В събота ще има повече слънчеви часове и по-високи температури, а дъждовете ще са по-кратки и предимно в Западна България. В неделя ще започне захлаждане

 

Ще бъде облачно и дъждовно с количества от 15 до 30 литра на квадратен метър. В понеделник валежите ще спират, но ще е по-хладно и ветровито. На Гергьовден вече ще е слънчево с температури следобед между 13 и 18 градуса.

 

Всичко за времето ще научите на Sinoptik.bg. По-подробна, 24-часова прогноза, може да намерите и в мобилното приложение на sinoptik.bg.

 

Очакваме вашите снимки и видеа, свързани с времето, в рубриката „Моята новина”.

 

Актуалната атмосферна и пътна обстановка можете да следите в реално време на Kamerite.bg.