В събота има и доста облаци, но валежи са възможни само в планините и северозападните райони

На 2-ри май ще е по-топло от вчера, но отново ще има и следобедни валежи.
 
Денят ще продължи 14 часа и 7 минути. Слънцето ще залезе 28 минути след 8 вечерта. Луната е в трети ден след новолуние. Тя ще залезе 34 минути преди полунощ с видима част от 11 процента. 
 
В момента навън има променлива облачност и е сравнително топло, на места в Южна България и Предбалкана слабо превалява. По северното крайбрежие на морето видимостта е намалена.
 
През деня ще преобладава разкъсана облачност. Преди обед ще има и слънчеви часове. Следобед главно около и над планините ще има купесто-дъждовни облаци, от които ще превалява и прегърмява. Вятърът ще е слаб, към края на деня ще се ориентира от югоизток. По Северното Черноморие ще е по-хладно заради значителна слоеста облачност.
 
Температурите в сутрешните часове са от 7 до 12-13 градуса. Към 15 часа термометрите ще отчитат стойности от 18 до 22, по морето – 18-19 градуса.
 
Най-променливо ще е времето в планините. Преди обед за кратко слънцето ще се показва, но следобед ще прегърмява и превалява, най-интензивно в Западна и Централна Стара планина и Източните Родопи. Над 2200 метра условията са все още зимни - дъждът ще е примесен със сняг, а температурите близки до нулата. На 1500 м. се очакват 8-9 градуса, а на 2500 - 2 градуса.
 
На 3-ти май вятърът от юг ще се усили и ще бъде с още градус-два по-топло. Ще има и доста облаци, но валежи са възможни само в  планините и северозападните райони. В неделя времето ще е променливо и ветровито, следобед с валежи и гръмотевици, очакват се и градушки. От северозапад ще прониква хладен въздух. В понеделник вятърът и валежите ще отслабнат, а температурите вече ще са по-ниски.  
 
На Гергьовден и в сряда над Западна България  облаците ще намалеят до слънчево, а на изток ще е облачно и ветровито. 
 

Всичко за времето ще научите на Sinoptik.bg. По-подробна, 24-часова прогноза, може да намерите и в мобилното приложение на sinoptik.bg.

 

Очакваме вашите снимки и видеа, свързани с времето, в рубриката „Моята новина”.

 

Актуалната атмосферна и пътна обстановка можете да следите в реално време на Kamerite.bg.