През почивните дни ще има променлива облачност с превалявания на много места

Днес облаците над страната ще се увеличат, но температурите ще останат почти без промяна. Започналото увеличение на облачността от изток ще продължи и в следобедните часове ще обхване и Западна България. 

 

През втората половина на деня в източните и северните райони ще има и превалявания от дъжд. Вятърът ще бъде слаб до умерен от север. Температурите сутринта са от 6 до 11-12 градуса. Към 15.00 часа се очакват стойности между 17 и 22 градуса, в крайните югозападни райони - до 23-24 градуса.

 

В планините денят започва с мъгли и облачност, която бързо се увеличава. Валежи се очакват следобед в Източна Стара планина, Странджа и Сакар. Вятърът ще бъде умерен от север-североизток. Температурите слабо ще се понижат и максималната на 1000 метра ще е 13-14 градуса, а на 2000 - около 4 градуса.

 

През почивните дни ще има променлива облачност с превалявания на много места в страната. По-значителни валежи се очакват в планините, а температурите ще останат без промяна.

 

В понеделник преди обяд ще бъде слънчево, а дневните температури ще са с няколко градуса по-високи. Следобед от запад отново ще се заоблачи и в западните райони ще има нови дъждове. Във вторник и сряда слабо ще се захлади. Ще се развива купеста облачност, от която в почти цялата страна ще има превалявания и гръмотевични бури. Възможни са и градушки.

 

Всичко за времето ще научите на Sinoptik.bg. По-подробна, 24-часова прогноза, може да намерите и в мобилното приложение на sinoptik.bg.

 

Очакваме вашите снимки и видеа, свързани с времето, в рубриката „Моята новина”.

 

Актуалната атмосферна и пътна обстановка можете да следите в реално време на Kamerite.bg.