Входовете на стадион "Локомотив" в деня на концерта ще бъдат отворени в 17.30 ч.

София мюзик ентерпрайсис (СМЕ) в сътрудничество със Столична община предприема специални мерки във връзка с дългоочакваното музикално събитие – първия концерт на Aerosmith в България. Стивън Тайлър и компания пристигат у нас в оригиналния си състав и на 17 май ще взривят стадион "Локомотив"

 

Те са подготвили уникално шоу, подплатено със спиращи дъха пиротехнически ефекти и огромни видеоекрани, а на грандиозната сцена с ширина над 35 метра ще чуем за първи път у нас класики като "Love In An Elevator“, "Dream On”, "Livin' On The Edge“, "Walk this Way“ и "Sweet Emotion“.

 

Стадион "Локомотив“ е в отлично състояние и ще може да побере хилядите фенове на Aerosmith у нас. За да бъде улеснен достъпът им, СМЕ и ръководството на стадиона взимат специални мерки. На всички входове ще бъде монтирано допълнително осветление и с негова помощ пропусквателният режим ще е на много високо ниво. 

 

Столична община ще предприеме специална организация на градския транспорт във връзка с дългоочаквания концерт. Ще бъде удължено работното време на метрото по линия 2 – "Обеля"-"Лозенец", с около 40 минути, като в този период ще бъде увеличен броят на мотрисите и те ще се движат на по-кратки интервали. 

 

Работното време на автобусни линии 85 и 108 също ще бъде удължено, а интензитетът на движение ще бъде увеличен. Ще бъдат осигурени и допълнителни безплатни автобуси за извозване на всички зрители от стадиона до метростанции „Хан Кубрат“ и „Мария Луиза“. Ще бъде удължено и работното време на платения паркинг на базар „Илиянци”. Той е с капацитет 1000 коли и ще работи по време на концерта и поне час след приключването му.

 

Преди Aerosmith на сцената ще се качат музикантите от D2. Те ще изпълнят специална селекция от парчета, включваща тракове от чисто новия им албум “Феникс” и най-популярните песни в дискографията им. D2 ще се качат на сцената в 20.10 ч. Очакванията са Стивън Тайлър и компания да се появат около 21.10 ч., като шоуто им ще продължи поне два часа. 

 

Концертът на Aerosmith е в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата през 2019 г