Над Западна и Централна България облаците ще се увеличат и на много места ще превали и прегърми

Утре отново на много места ще има превалявания и гръмотевици, а температурите слабо ще се понижат. Сутринта ще превалява в крайните източните райони, а над западните и централните облачността ще бъде разкъсана. 

 

До обед валежите на изток ще спрат, но над Западна и Централна България облаците ще се увеличат и на много места ще превали и прегърми. Възможни са и градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от югоизток.

 

Минималните температури ще са между 9 и 14 градуса. През деня показанията на термометрите ще достигат стойности от 20 до 25 градуса. По-хладно ще остане край морето, където се очакват стойности до 18-19 градуса, а температурата на морската вода е около 14-15.

 

В Китай през изминалите дни мощен циклон донесе интензивни снеговалежи в планината Вутай в североизточната част на страната. Температурите паднаха до минус 15 градуса, а снежната покривка достигна 20 сантиметра. Група туристи от Сингапур прекара близо 3 часа в снежния капан, след което бяха изтеглени със специална техника. 

 

Същият вихър предизвика тежки наводнения в Югоизточен Китай. 18 души загинаха във фабрика, след като водната стихия успя да събори една от стените на сградата. В Хонг Конг само за 4 дни паднаха близо 370 литра на квадратен метър, което е повече от нормата за целия месец.

 

У нас през следващите дни също се очакват доста дъждове. В сряда интензивни валежи ще има в Западна и Северна България, като не са изключени преливания на реки и градушки. На запад температурите ще се понижат, а на изток ще остане сравнително топло. 

 

В четвъртък и петък на запад ще е хладно, предимно облачно и с превалявания, а на изток ще е по-топло и ще има и слънчеви часове. През почивните дни дъждовете ще са по-слаби и главно в западните и планинските райони. Температурите ще се повишат. 

 

Всичко за времето ще научите на Sinoptik.bg. По-подробна, 24-часова прогноза, може да намерите и в мобилното приложение на sinoptik.bg.

 

Очакваме вашите снимки и видеа, свързани с времето, в рубриката „Моята новина”.

 

Актуалната атмосферна и пътна обстановка можете да следите в реално време на Kamerite.bg.