Бандитите обират по няколко къщи на вечер в Гурмазово

Жителите на село Гурмазово живеят в постоянен страх от кражби. Нападателите обират по няколко къщи на вечер, а полицията за момента не успява да се справи с проблема. 

 

Набезите на крадците в зачестяват още в края на миналата година. В тихата и свята нощ на Бъдни вечер, бандитите навестяват дома на Кирил, а на сутринта, го очаква твърде неприятна изненада. Нападателите взимат 80-литров котел, електрожен и запасите му от храна.

 

В съседната къща - на Михаил, крадците взимат много, но и оставят следи. Собственикът намира кирката, с която е разбита вратата му. Сигнализирал е в полицията, но все още няма заловени или наказани.

 

Светлите празници са потъмнени и за баба Цанка - около Гергьовден нейната и още десет къщи са обрани. Краде се всичко. Най-привлекателни за крадците са кабели, железа, машини - вероятно вече отдавна предадени за вторични суровини. Това, което жителите на Гурмазово изпитват, е страх. И се питат - докога ще бъде така?

 

Изглежда мерките на МВР срещу битовата престъпност не действат особено в селото. Жителите на Гурмазово са ядосани, почти всички от тях са били обирани. Казват, че знаят кои са извършителите и все пак полицията не може да ги задържи.

 

Броят на полицейските служители в Гурмазово е недостатъченБроят на служителите на реда не е достатъчен, смятат местните жители. Обикновено обект на засилена битова престъпност са селата с предимно по-стари хора, но в Гурмазово има и много млади, които също са жертва на набезите.

 

„Апелираме към всички граждани да подават заявителски материали, да сигнализират в полицията. Трябва да са изключително бдителни и при забелязване на подозрителни лица, които не са местни, веднага да съобщават. Вече в селото ще има постоянно присъствие на инспектор, казват представители на органите на реда. 

 

Всичко по темата гледайте във видеоматериалите.