Момичетата, водени от Ина Ананиева, спечелиха европейската титла на пет чифта бухалки

Националният ни ансамбъл по художествена гимнастика постигна пореден успех на голямо първенство. Момичетата, водени от треньора Ина Ананиева, взеха златните медали на Европейското първенство в Баку на пет чифта бухалки. На второ място остана тимът на Русия, а трети се наредиха испанките.

 

Ансамбълът, в състав Ренета Камберова, Цветелина Стоянова, Цветелина Найденова, Михаела Маевска-Величкова и Христиана Тодорова, се качи и за втори път на почетната стълбичка днес, след като завоюваха бронзовите медали за съчетанието с три топки и две ленти. В многобоя те останаха на четвъртото място.

 

България завърши участието си на първенството в Баку с три медала - един златен и два бронзови. По-рано Боряна Калейн спечели бронзов медал на топка, а Катерина Маринова завърши четвърта на обръч и бухалки, както и шеста на лента на финалите на отделните уреди при девойките.

 

На топка Боряна Калейн получи оценка 15.950 точки и донесе първото отличие за България от еврошампионата. Катерина Маринова с личен треньор Филипа Филипова се нареди четвърта на обръч с 15.700 точки, четвърта на бухалки с 15.575 точки и шеста на лента с 15.033 точки.