В спешния център са много хора с различни наранявания

След обилните валежи тази вечер във Варна от полицията потвърдиха смъртта 10 души. По-рано бе съобщено за три жертви - мъж, жена и дете в квартал "Аспарухово". В спешния център са много хора с различни наранявания

Още по темата

 

Достъпът на линейки и специализирани автомобили до квартала е затруднен заради свлачище по пътя в началото на квартала.

 

На място са спасителни екипи от ВиК, пожарна и жандармерия. Хората недоволстват, защото не могат да видят ред във всичко това, което се прави. Въпреки това продължава да се стича вода от високите части на „Аспарухово”, продължава да тече и кал. Според очевидци стихията е била толкова голяма, че е стоварила автомобили един върху друг.

 

Хората са в шок и са страшно уплашени. Въпреки че спря да вали, очакванията са да има още валежи до утре.

 

Водата е помитала по пътя си абсолютно всичко – автомобили, каравани, покъщнина, перални и хладилници. Има и цели откъснати къщи. 

 

Хората, които са успели да се свържат с телефон 112, са получавали единствено отговора: „Благодаря Ви за сигнала”. Никой не е дал информация дали спасителен екип ще може да стигне до бедстващите.

 

До най-засегнатите райони не може да се стигне дори и с тежка техника. Тепърва ще се изяснява от къде е дошла двуметровата приливна вълна. Утре сутринта министърът на вътрешните работи ще инспектира района на бедствието.

 

Вижте повече във видеото!

 

Репортер: Нивелина Няголова