Сутринта температурите ще бъдат от 15 до 20 градуса

През нощта преваляванията в северните райони ще спират. Сутринта разкъсана облачност ще има над Северна България, а повече слънце над Южна България. По-късно облаците от северозапад бързо ще се увеличават и следобед в северозападните части, а по-късно в цялата Дунавска равнина ще превалява и прегърмява. Очаквани количества валежи са до 20 л/м2. Вятърът ще е слаб от запад.


Сутринта температурите ще бъдат от 15 до 20 градуса. През деня максималните ще достигат от 29 до 34 градуса. Над Черноморието преди обед ще е слънчево. Следобед над северното крайбрежие облачността ще се увеличава и през нощта ще превалява.


Ще духа слаб югоизточен вятър. Температурата на морската вода ще е 21 - 23 градуса, а вълнението ще бъде слабо.


Над планините преди обед ще е слънчево, а следобед ще се развиват мощни купести облаци. В Западна Стара планина ще превали и прегърми. По високите части ще духат силни западни ветрове с тенденця да се усилват до бурни.


Дъждовете ще са често явление в северните и централни части от континента, а повече слънце ще има в западноеврпейските страни и по Средиземноморието.


Значителни по колечество валежи ще има в Северна Италия, Австрия, Сърбия и Чехия.
На север дневните температурури ще са под 20 градуса. В централните части ще достигат 20 - 25 градуса, а по   Средиземноморието до 35 - 36 градуса.


В четвъртък времето ще бъде динамично. Ще бъде топло с температури до 34 - 35. Разкъсани облаци ще има над Западна и Северна България, където ще превалява. През нощта силни гръмотевични бури се очакват в Добруджа.


В петък кракотрайни валежи се очакват в Южна България, а в събота в западните и централни райони.


В неделя и понеделник ще е предимно слънчево. Ще има заоблачавания над планините от западните райони, с възможност за слаби дъждове.


Очакваме вашите снимки и видеа, свързани с пролетните капризи на времето за рубриката „Моята новина” на NovaNews.bg.


Пълната прогноза за времето вижте на Sinoptik.bg


Още по-подробна, 24-часова прогноза може да намерите и в мобилното приложение на Sinoptik.bg


Следете на живо пътната обстановка и атмосферните условия само на Kamerite.bg