Мъжът ще инвестира парите във фонд за подкрепа на театрални и танцови студия

Жителят на американския град Ноксвил, щата Тенеси, Рой Кокръм удари джакпота в лотарията "Powerball", който е 259,8 милиона долара.
 
Както съобщиха в четвъртък организаторите на лотарията, Кокръм отишъл за спечелените си пари само няколко седмици, след като научил, че неговият билет е печелившият. Преди това се обърнал за съвет към специалист по финансови въпроси. След претегляне на плюсовете и минусите, решил да вземе спечелените пари не на части, а наведнъж. По този начин при условията на лотарията получава 153 милиона долара. Той можеше да получи целия джакпот, ако бе пожелал да му бъде изплатен на части в продължение на 30 години.
 
Крокъм планира да инвестира парите си във фонд за подкрепа на театрални и танцови студия в САЩ, които той възнамерява да създаде.
 
Късметът му излязъл с билет, закупен от местния магазин за хранителни стоки. Неговият собственик вече е получил комисиона в размер на 25 хиляди долара.
 
Лотария "Powerball" се играе в 43 щата. Съгласно условията, печалбата отива при този, който улучи пет броя бели топки и една червена.