Над Черноморието времето ще бъде слънчево

В неделя ще бъде слънчево и горещо със следобеден дъжд над планините. Следобед над планините от Западна и Централна България ще се развие купеста облачност и на места там ще превали и прегръми.


Сутринта температурите буха от 12 градуса по високите полета до 18 - 19 по брега на морето. Максималните стойности ще достигат от 30 до 34 - 35 градуса.


Над Черноморието времето ще бъде слънчево. Следобед ще духа прохладен бризов вятър. Температурата на въздуха ще достига около 28 - 31 градуса, а на морската вода от 21 до 24. Вълнението на морето ще бъде слабо.


В планинските райони утре до обяд времето ще е предимно слънчево. Следобед в Западните части на Стара планина, Рила и Пирин ще се заоблачи и на места са възможни превалявания. Максималните температури по върховете ще са от 14 до 21 градуса.


В понеделник времето у нас ще остане без промяна. Слънчево с повече облаци над планините, където на места краткотрайно ще превали.


И във вторник, в сряда и четвъртък ще преобладава слънчево и горещо време с максимални температури на места до 36 градуса. По-съществени заоблачавания с условия за краткотраен дъжд и гръмотевици се очакват над планините, а в сряда и четвъртък и над северните райони.
В петък ще проникне по-хладен въздух и дневните температури ще се понижат с 4 - 6 градуса.


Очакваме вашите снимки и видеа, свързани с пролетните капризи на времето за рубриката „Моята новина” на NovaNews.bg.


Пълната прогноза за времето вижте на Sinoptik.bg


Още по-подробна, 24-часова прогноза може да намерите и в мобилното приложение на Sinoptik.bg


Следете на живо пътната обстановка и атмосферните условия само на Kamerite.bg