Предявено им е обвинение в пране на пари и трафик на наркотици

Испанската и италианската полиция проведоха съвместна специална операция, в резултат на която бяха задържани 26-има предполагаеми членове на италианската мафия "Камора". Предявено им е обвинение в пране на пари и трафик на наркотици.

 

По време на ареста полицията е извършила 12 обиска в Мадрид и курортния град Малага в Южна Испания. Намерена е голяма сума пари и оръжия. Според италианските медии, групата е прехвърляла кокаин от Колумбия в Неапол през испанските пристанища Алхесирас и Тарагона. Следенето на престъпниците продължило две години. В групировката са участвали граждани на Италия и на Испания.

 

Неаполитанската "Камора" е известна още от XVIII век и заедно със сицилианската мафия е най-мощната престъпна организация в Италия. През последните десетилетия се забелязва нарастващо й влияние на международно ниво и стремеж към разширяване на дейността. Все повече мафиотите избягват насилието и все по-упорито се опитват да проникнат в легалната икономика и финансовите пазари, което обещава по-големи печалби и по-малък риск.