Той отрече вкарването на парите в банката да е било негова лична инициатива

Парите на ДСБ били депозирани в КТБ заради добрата възвращаемост и доходността - това обясни в "Здравей, България" бившият ковчежник на партията Юлиан Войнов.
 
Той отрече вкарването на парите на ДСБ в тази банка да е било негова лична инициатива:
 
"Първоначалният депозит на ДСБ не е бил за 48 000 лв., а за много повече. Той е открит август 2013 г., което е два месеца, след като настоящият председател на ДСБ заема съответния пост, така че в никакъв случай не може да се говори, че това е моя собствена инициатива". 
 
Бившият ковчежник заяви, че неговите правомощия по отношение на финансите на ДСБ произтичат единствено от едно пълномощно, в което те са уточнени. "Това означава, че за да бъда упълномощен с тези права, те са ми дадени от Радан Кънев, тоест, той е реалният носител на тези права", подчерта Юлиан Войнов и допълни:
 
"В момента, в който е направен този депозит, той е имал информацията и реалната власт да се разпореди как да бъде процедирано с тези средства". 
 
"КТБ беше една от банките, с които ДСБ работи от дълги години, може би още от създаването си. От 2004 г. ние работим с 6-7 банки, като КТБ беше една от банките, която за онзи момент даваше едни сравнително високи лихвени проценти. Тъй като след 2013 г. ДСБ остана без държавна субсидия, за мен като ковчежник, а и за ръководството на партията, беше важно парите, които имахме към онзи момент, да бъдат инвестирани по най-добрия начин, така че да носят най-голяма доходност", посочи бившият ковчежник. 
 
Юлиан Войнов посочи и че към момента, когато е бил направен депозитът, КТБ няколко пъти е печелила приза „Банка на годината”.
 
Цялото му гостуване в "Здравей, България" гледайте във видеото.
  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си