Валежи ще има и над Централна България, докато над западна те временно ще спрат

И утре ще има значителна облачност с превалявания на повече места в Източна България. Село Храбрино, Пловдивско, е едно най-тежко пострадалите след пороя вчера. Видеото изпрати зрител на Нова телевизия. В рубриката "Моята новина” получихме и кадри от наводнена Враца. 

 

През нощта и над източните райони облачността ще се увеличи и на места ще превали. Валежи ще има и над Централна България, докато над западна те временно ще спрат.

 

Утре облачността над страната ще е по-често значителна. Ще има превалявания, на повече места в Източна България, а след обяд и над планинските райони. Главно в планинските райони ще прегърми. Ще духа слаб североизточен вятър, в Източна България временно до умерен. Максималните температури ще бъдат между 26 и 31 градуса.

 

Над Черноморието ще е предимно облачно и с превалявания. Ще духа слаб, временно умерен север-североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 28-30 градуса. Температурата на морската вода е около 27 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

 

Над планините облачността ще е предимно значителна, след обяд купесто-дъждовна. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа източен вятър - до умерен. Максималните температури по върховете ще бъдат между 8 и 16 градуса.

 

Над Западна Европа ще се развива значителна купесто-дъждовна облачност и на много места ще има валежи и гръмотевични бури. По-значителни ще са валежите на британските острови, южната част на Норвегия и в района на Алпите. Краткотрайни превалявания, след обяд с гръмотевици ще има и на места в централните райони на континента и в централното Средиземноморие. Над по-голямата част от Скандинавския полуостров и Източна Европа ще бъде предимно слънчево. Само на отделни места в северната част от европейска Русия ще има следобедни краткотрайни валежи. Над южната половина от Пиренейския полуостров също ще преобладава слънчево време. На Балканите остават условията за превалявания и гръмотевични бури. В Източна Европа ще бъде най-топло с температури над 30 градуса. По-хладно ще се задържи на северозапад.

 

У нас в неделя и понеделник ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността над планините. Температурите ще се повишават и преобладаващите максимални в началото на седмицата ще са между 31 и 36 градуса. От вторник отново ще се създадат условия за краткотрайни превалявания и гръмотевични бури в следобедните часове, в началото на отделни места и главно в Западна България, а към четвъртък валежи ще има в повече райони. Предимно слънчево ще бъде времето в часовете преди обяд, а през по-голямата част от седмицата и над Източна България. Температурите слабо ще се понижат и към четвъртък ще са предимно между 27 и 32 градуса.

 

Пълната прогноза за времето вижте на Sinoptik.bg


Още по-подробна, 24-часова прогноза, може да намерите и в мобилното приложение на Sinoptik.bg


Следете на живо пътната обстановка и атмосферните условия само на Kamerite.bg