Температурата на морската вода е около 27 градуса, а вълнението на морето ще бъде 2-3 бала

Облачността над страната в съботния ден ще бъде по-често значителна. Ще има превалявания, на повече места в Източна България, а след обяд и над планинските райони. В отделни, главно планински райони ще прегърми. Ще духа слаб североизточен вятър, в Източна България временно до умерен. Максималните температури ще бъдат между 26° и 31°.


Над Черноморието ще е предимно облачно, с превалявания. Ще духа слаб, временно умерен север-североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 28°-30°.

 

Температурата на морската вода е около 27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Над планините облачността ще е предимно значителна, след обяд купесто-дъждовна. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа източен вятър - до умерен. Максималните температури по върховете ще бъдат между 8 и 16 градуса.


У нас в неделя и понеделник ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността над планините. Температурите ще се повишават и преобладаващите максимални в началото на седмицата ще са между 31° и 36°.


От вторник отново ще се създадат условия за краткотрайни превалявания и гръмотевични бури в следобедните часове, в началото на отделни места и главно в Западна България, а към четвъртък валежи ще има в повече райони.


Предимно слънчево ще бъде времето в часовете преди обяд, а през по-голямата част от седмицата и над Източна България. Температурите слабо ще се понижат и към четвъртък ще са предимно между 27° и 32°.


Очакваме вашите снимки и видеа, свързани с пролетните капризи на времето за рубриката „Моята новина” на NovaNews.bg.


Пълната прогноза за времето вижте на Sinoptik.bg


Още по-подробна, 24-часова прогноза може да намерите и в мобилното приложение на Sinoptik.bg


Следете на живо пътната обстановка и атмосферните условия само на Kamerite.bg