Новият сезон ще изненада почитателите на театъра с няколко нови постановки

След като спечели публиката на Аполония и театралния фестивал „Сцена на кръстопът“ в Пловдив, постановката на Георги Михалков „Човек от Земята“ от 26-и септември очаква зрителите в Театър „Възраждане“. Представлението, което върна изключителния Христо Шопов на театралната сцена, ще се играе през целия сезон.

 

В „Човек от Земята“ му партнират Роберт Янакиев, Мариана Жикич, Даниел Цочев, Ивет Радулова, Георги Златарев, Яна Кузова и Христо Ботев. Пиесата е разказ за един сън, в който се преплитат спомени от 14 000 години. Спомени и истории, които повдигат много въпроси и дават интересни отговори… За миговете, в които всъщност живеем и колко точно са те, когато годините се измерват с хиляди?

 

Във вълнуващата история, чийто автор е американският писател и сценарист Джеръм Биксби, познат ни още от Стар Трек, Христо Шопов се превъплъщава в университетския професор Джон Олдман. Той организира малко изпращане сред колегите си, тъй като напуска университета. По време на тази среща той разкрива на приятелите си, че е безсмъртен човек, който живее от 14 000 години.

 

В петък от 19:00 часа в Театър „Възраждане“ ще се състои своеобразна премиера на постановката, която публиката в София още не е имала възможност да гледа, тъй като тя бе представена в края на миналия сезон.

 

През октомври Театър „Възраждане“ ще срещне почитателите с две нови заглавия, за които зрителите могат да очакват повече подробности съвсем скоро. Междувременно в програмата на театъра могат да се видят и вече познатите и обичани постановки като „Ало, Ало“, „Три ужасени миниатюри“, „Фотоапарати“, както и детските представления „Ян Бибиян и дяволчето Фют“, „Джуджето Дългоноско“, „Снежанка и седемте джуджета“. След всяко представление за най-малките зрители в Театър „Възраждане“, актьорите се срещат с децата и споделят общата емоция и радост.

 

Пълната програма и информация за постановките на театъра, можете да откриете на:     http://www.theatrevazrajdane.bg.

 

Театър „Възраждане“ Ви очаква и през този сезон – в своя уютен и малък дом в сградата на Столичната библиотека. За театрални срещи и емоции отблизо!