През следващата година рускинята ще се посвети на дъщеря си

Двукратната олимпийска шампионка в овчарския скок Елена Исинбаева няма да се състезава през 2015 година, въпреки нейното намерение да участва на следващите Олимпийски игри.

 

Световната рекордьорка в дисциплината ще почива през следващия сезон. В това време тя ще се отдаде на грижи за новородената си дъщеря, която след три дни ще стане на 3 месеца.

 

По-рано тази година Исинбаева обяви, че планира да се завърне в сектора за Игрите на олимпиадата в Рио Де Жанейро през 2016-а.

 

В информацията, разпространена от световните агенции, 32-годишната атлетка заявява, че в момента е напълно отдадена на дъщеря си и семейството, заради което прави само леки физически упражнения.

 

Рускинята възнамерява да се завърне към пълноценни тренировки не по-рано от юни 2015 година, като планът й е да се завърне отново в състезателна обстановка не по-рано от 2016-а.

 

Освен двете олимпийски титли от 2004 и 2008 година Елена Исинбаева е спечелила още три световни първенства на открито, като тя има и общо 28 поправки на световния рекорд в кариерата си.

 

Последната поправка на върховия резултат бе само седмица след лекоатлетическия мондиал в Берлин през 2009 година, по време на турнира Велткласе в Цюрих, когато Исинбаева скочи 5 метра и 6 сантиметра.