Според него само чрез колективната отговорност може да вървим напред

„Искаме система на правораздаване, която раздава справедливост. Искаме модерна инфраструктура, младите хора да останат в България, но трябва да си даваме сметка, че само заедно можем да го постигнем тази цел. А средството, за да постигнем демократична, европейска и просперираща България, е да гласуваме всички, заедно, единно. Всеки по съвест, но всички заедно. Моля, гласувайте мощно, всички, масово”, призова президентът Росен Плевнелиев малко след като пусна своята бюлетина в избирателната урна.


„Като държавен глава ще работя посветено, за да не изгубиме и ден, и час, защото България има нужда от работещ парламент и правителство. Нямаме време за губене”, подчерта той.


Според него страната ни трябва да се фокусира върху реформи в пенсионната система и образованието, здравеопазването и енергетиката. Ако България не извърши тези реформи в следващата година, ще се озовем в много по-тежка ситуациа от тази в момента.


„Трябва да бъде намерена успешната формула и аз ще бъда част от решението”, заяви още държавният глава.


„Само чрез колективната отговорст на всички нас като нация можем да вървим напред. Затова и политиците, и гражданите трябва да гласуват”, призова Росен Плевнелиев.