Премиерът окачестви предизборната надпревара като „нормална и без особени ексцесии"

„Усилията, които служебното правителство положи през изминалите два месеца за нормалното протичане на изборния процес, дават резултат. Кабинетът направи всичко необходимо да осигури нормална обстановка в страната”. Това заяви министър-председателят Георги Близнашки, след като упражни правото си на глас в предсрочните парламентарни избори в Професионалната гимназия по електроника „Джон Атанасов“ в столицата. 

 

Близнашки призова гражданите да гласуват. „Те са суверенът и те имат думата. От начина, по който ще гласува българският народ, ще произтекат много важни последици, защото си даваме сметка за натрупаните много важни проблеми и ще се наложат спешни и тежки реформи. За тази цел трябва да имаме легитимен изборен резултат, който ще позволи да бъде излъчено силно политически правителство“, коментира министър-председателят и изрази надежда още в следващите няколко дни да се очертае сформирането на редовно правителство.  

 

Премиерът окачестви предизборната надпревара като „нормална и без особени ексцесии, които бяха характерни за предходни избори“. „Партиите се опитаха да излагат своите аргументи в относително коректна предизборна борба“, е оценката на проф. Георги Близнашки за предизборната кампания. 

 

Министър-председателят заяви още, че изборният ден е започнал своевременно и процесът протича нормално в цялата страна. 

 

В отговор на журналистически въпрос проф. Близнашки беше категоричен, че страната не може да бъде управлявана дълго време от служебни правителства. „Необходимо е силно правителство, с което се ангажират основните политически сили, спечелили изборите. Служебното правителство изпълни своята мисия и ще продължи да управлява, докато бъде сформирано редовно политическо правителство. Да си пожелаем днешният ден да даде легитимен резултат, който ще бъде приет от всички“, заяви още премиерът.