Според гръцки медии, камионът убиец е бил с българска регистрация

Петима души загинаха, а над 30 са ранени при тежък пътен инцидент на магистралата Атина-Солун, край град Верия в съседна Гърция. Сред жертвите се предполага, че има и български гражданин.

 

Тежкотоварен автомобил връхлетя върху 30 леки автомобила и буквално ги премаза. Противоречива е информацията за камиона причинил катастрофата. Според гръцки медии, ТИР-ът убиец е бил с българска регистрация. Шофьорът, 39-годишният Тодорон Николаев от Румъния, се блъснал в спрели заради ремонтите по пътя леки автомобили, а след катастрофата избягал. Скоро след това обаче е арестуван.

 

Самоличността на жертвите не беше оповестена официално. Местната полиция съобщи, че от мястото на катастрофата са извадени телата на две 53-годишни гъркини, 42-годишен мъж и български гражданин. От напълно изгоряла кола било извадено овъгленото тяло на мъж. Една от жертвите починала от раните си няколко часа по-късно по време на операция в близка болница. Според медицински източници в тежко състояние са жена, две деца на шест месеца и две години, както и друго дете, припомня БТА.